Om oss

Om oss

Harry B James

Restaurang & bar i Kungsträdgården

Kära gäst,

Välkommen till Harry B James i hjärtat av Stockholm, i Kungsträdgården, i en anrik restaurang med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1880-talet. På den tiden huserade drottning Victoria på Stockholms slott och av en händelse namngavs restaurangen Victoria, även kallad Vickan i folkmun. Vem har inte hört talas om Vickans festligheter på 70-, 80- & 90-talet med köer som ringlade ut i nattens puls? Låtarna ”Hallå” och ”Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt”, skrivna av vår folkkäre artist Magnus Uggla, beskriver draget på Vickan.

”Vi var den första restaurangen som arbetade i blåjeans och vi var även först med en regelrätt krogkö”, återger Åke Söderqvist under sin tid på Vickan under 60-talet.

Restaurangen är en av Stockholms äldsta och mest berömda, det var även en av de första barerna att hänga i med glam, speglar och kristallkronor. Här lagades det rätter av flera framgångsrika krögare som Åke Söderqvist, Tore Wretman & Per Morberg m.fl. Det har genom åren varit en variation av gäster och maträtter men en rätt som består är Vickans klassiska köttbullar.

Sedan 2017 heter restaurangen Harry B James och är en restaurang & bar med både karaoke och liveband på scen till sena natten. Denna restaurang och bar attraherar unga som gamla, här är alla välkomna!

Med värme önskar vi er gäster smaklig måltid och en trevlig kväll!

Familjen Céwe, ägare sedan 2023